mandag, september 18, 2006

Gutter og en helt spesiell is...


Kong bang va! (God kveld i stua)

Mandager er fridager for de fleste som har noe med kirken å gjøre. Man slapper av, er turist og kjenner på gleden av å kunne reise litt rundt for å møte andre medarbeidere i kirken med løs snipp, ikke prestesnipp, kikke på kule sites, eller bare ta det helt med ro over litt god mat og en fin film.
Jeg er vel ikke akkurat hva man kan kalle en prest, kateket, klokker eller diakon. Men allikevel er mandagene blitt fridag for meg. Det er deilig å kunne hvile helt en hel dag uten å måtte gjøre noe spesielt i det hele tatt. Og så er det veldig koslig at de andre nordmennene har fri omtrent på denne tiden, og så finner vi på ting - badeturen for eksempel (litt lenger ned for de som ikke har sett den!) er en klassiks mandagsaktivitet.
De par siste ukene har det vært ganske travle helger, så det har vært typiske "slapp-skikkelig-av-mandager" her på Tezukayama. Men allikevel; ting skjer.

Puppe-is.
Mmmmm... Is.... Kan du tenke deg noe så godt som en skikkelig god, kald vaniljeis, eller den smaken man helst liker, på en varm og luftfuktig dag? Ikke jeg. Hvertfall ikke hvis den heter puppe-is og nærmest kommer løpende mot deg med spenstig gummi rundt og fylt til randen av nydelig, perfekt is.
Det er nesten ikke til å tro. At den heter puppeis, altså. Greit nok med seigdamer med pupper, liksom litt mer diskret og de puppene er jo relativt små. Disse isene er en god munnfull og kan nok for noen, spesielt jenter, bli litt vel mye.
Og kan du tenke deg en bedre ting en å gå sammen en guttegjeng (hvis du er gutt skjønner du dette!) og spise hver sin puppeis på en mandag i Japan? Tror bildene taler for seg...


Han andre fyren her heter forresten Jostein og er en trivelig fyr som er ettåring på Rokko Island (!). Mange av dere som er kjente i Japan tenker nok nå at han skal bruke året på å rydde tomta som skolen stod på, men takk og lov skal han jobbe i menigheten som Svein og Greta var i og som er seks år gammel eller så.

Ha en deilig dag:)-
Savner dere alle forresten, Norge, Oslo, Oddane, familien, venner og nummero ono - Ragne! (gi henne en klem fra meg hvis du møter a;)-

PS: Hvis noen av dere som er innom her i ny ne har en blogg selv, så si fra!