lørdag, september 02, 2006

Sushi, kyokai og atsui! (Risen den rå fisken serveres med - iflg O.B, kirke, og varmt!)

Wow!!
Endelig framme i Japan. Det er bare helt konge:)-
Med en gang var det litt som å være i en slags fluesopprus, var liksom ikke helt tilstede. Men nå har jeg landa skikkelig og den japanske pulsen har begynt å dunke i årene - deilig!

Da jeg kom, satt godeste Ellefsen sensei (O.B blandt venner) i kirken og ventet på meg med åpne armer. Akkurat nå synger han rett under meg, på japansk, inne i kriken, med en japaner. Jeg sitter på kontoret hans, som er i andre etasje av kirkebygget til dere som ikke vet hvor det er, og fordøyer en knallgod og billig sushiobento, dvs matpakkesushi ala den de har på Deli, til en skarve 20-krone. Vel, tilbake til første dag: O.B tok meg med på en fin tur til Namba hvor vi spiste litt digg japansk mat, møtte Rebekka som er ny voluntør som drakk dyr, fin kaffe sammen med oss og hvor vi rusla en tur bare for å kikke litt rundt. Hyggelig å spasere litt i gamle trakter, og å bli kjent med den nye ettåringen.

Ellers er det ikke så veldig mye mer å si enn at det er stas å være her i gode, gamle Japan, og at jeg gleder meg til å komme i gang med intervjer og slikt! Er forresten spent på det, men tror det kommer til å gå bra, har god hjelp og vet mer eller mindre hva jeg vil, men selve intervjuesituasjonen og menneskene jeg skal møte er dryppet i en anelse nytt og ukjent-stoff. Håper de synes det er greit å snakke om forfedredyrkelse, tro og slikt. For de av dere som synes det er naturlig å be, kan jo dette være et passende bittelite tema å nevne.

Og så er det varmt forresten. Ikke knallvarmt, ekkeltvarmt eller glovarmt. Nei, det er passevarmt. 25 grader i skyggen eller så - deilig. Skal ut og bade på mandag og det er noe å glede seg til! Spent på alle de millionene av minibrennmanetene som pleier å overta kyststripa her på sensommeren. Er de kommet? Eller kan vi velte oss fritt som seler i det varme vannet? Oppfølgnig vil følge på det punktet.

En liten ting om flyreisen...
For å si det sånn: flying i 11.5 timer er ganske passe. Hvis du digger å sitte stille. Hvis du digger folk som ikke har lyst til å snakke med deg. Hvis du liker å kikke ut av vinduer, eller rettere sagt ett vindu. I 11 og en halv time.
Vel, da fikk jeg sagt det. Egentlig er det helt ok, man får jo mat og annen oppvartning av hyggelige flyfolk (faktisk veldig hyggelige disse!) og så kan man se på en haug filmer, man kan slumre, lese bok eller rett og slett kikke ut av vinduet, bare i mindre intervaller.

I går snakka jeg forresten med en skikkelig trivelig japaner. Han kom til kirka når vi hadde konsert for over to år siden og har vært med i koret siden da - sånt er morro!

Ellers er det så hyggelig med alle som gir kommentarer og slikt, så bare gjør det:)-

Håper dere alle har det bra intill da!

Sayonara - snakkas!


PS: O.B har sagt han vet hvordan man legger ut blider... fargebilder... med farger på...