torsdag, september 14, 2006

Watashi no apalto!! (Min leilighet)

Hei igjen allerede!

Jeg skriver litt i dag og jeg, så kikk på bildene hvis det blir for mye lesing;)-
Som mange vet, så har de annerledes hus her i Japan. Det har de i og for seg i Danmark og, fine mursteinshus med storker på taket. Men disse tenderer mot å være enda mer annerledes. Mange er nye og fancy, andre er gamle og ærverdige, noen har nesten rustet bort og ingen har noen sinne blitt pusset opp. Noen har ovelevd tusenvis av jordskjelv, de fleste med varige men. For eksempel er leiligheten her skjeiv som Sven O på en middels fuktig kveld (var den for drøy?). Den har golv som gir deg følelsen av å gå i oppoverbakke/nedoverbakke og et par av stolene her er plassert slik at den ene skinka jobber et par hakk hardere enn den andre. Det skjeiveste her er kanskje gulvet i gangen. I begynnelsen må jeg innrømme at jeg titt og ofte tok et par skikkelige skøytetak på vei inn i leiligheten, balanserte litt og havna i veggen som en vaggende pingvin på utfart (fristende med en Sven O-allegori her og).
Her har man også
instalert lave dørkarmer (de over døra) som er som skapt for nikking. Og bukking når man lærer seg trikset. Mistenker en eller annen inkluderingsminister i Japan for å med viten å vilje sende ferskinger som meg til slike gamle hus som dette slik at de lærer seg skikkelig "bukkeskikk".

Leiligheten er forøvrig fra rundt 1920 og har overlevd amerikansk bombing under 2.verdenskrig, 50-tallet med gjennoppbyging av landet og jappetid med nye investeringer i råflotte bygg og skyhøy sigarføring. Og selvfølgelig alle årene i mellom og etter.
Og forresten, jeg stortrives!!

Håper dere har det fint fortsatt!
Mattanee

PS: Les de uthevede ordene få med deg litt hemmelig sladder...